زندگی نامه
مشخصات فردی:محمد فلاح سلوکلایی ـ تاریخ تولد۱۳۴۹ـ شهرستان ساری
سابقه تحصیلات حوزوی: پس از گذراندن دبستان تا دبیرستان در شهرستان ساری، سال۱۳۶۸ با اخذ دیپلم وارد حوزه علمیه قم شده و در مدرسه معصومیه سلاماللهعلیها مشغول تحصیل شدند. در سال۱۳۷۱ ملبس به لباس روحانیت شدند. در سال۱۳۷۹ دروس سطح را تمام کرده و وارد دروس خارج فقه و اصول شدند. بعضی از اساتیدی که از محضرشان بهرهمند شدم: حجت الاسلام والمسلمین موحدی، رضوانی، معصومی، سبیتی وآیت الله علیدوست و آیت الله العظمی وحید خراسانی، مکارم شیرازی و صالحی مازندرانی.
سابقه تحصیلات دانشگاهی: در سال۱۳۷۸وارد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی قدسسره شده و در رشته حقوق مشغول تحصیل شد و در سال۱۳۸۳مقطع کارشناسی را به پایان رساند. در همان سال در مقطع کارشناسی ارشد حقوق عمومی در مؤسسه پذیرفته شده و در سال۱۳۸۸با معدل کل 18/21 فارغالتحصیل شدند. موضوع پایاننامه «سازوکارهای نظارت بر حکومت در اسلام و لیبرالدموکراسی» بود که با نمره بیست دفاع نمودند و به عنوان دانشپژوه ممتاز معرفی شدند. بعضی از اساتیدی که در مؤسسه از محضرشان بهرهمند شدند: آیتالله عمید زنجانی، دکتر کدخدایی، دکتر مکرمی، دکتر راعی.
سابقه فعالیت های اجتماعی و تبلیغی:در سال۱۳۶۶ به جبهه اعزام شدند و نزدیک به پنج ماه در جبهه حضور داشتند. از همان سالهای آغازین طلبگی برای تبلیغ به شهرستانهای مختلف و نیز به چند دانشگاه اعزام شدند. بارها برای تبلیغ به خارج از کشور اعزام شدند.
مسؤولیت های اجرایی:1. معاون آموزش مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی 2. مدیر آموزش نیمهحضوری مؤسسه امام خمینی 3. معاون پژوهش مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی 4. معاون پژوهش پژوهشگاه مطالعات تقریبی 5. کارشناس واحد مشاوره معاونت فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاهها و نیز در مرکز مطالعات فرهنگی حوزه علمیه قم و...
فعالیت های علمی: الف) كتاب:1. سازکارهاي نظارت بر حکومت در اسلام و نظام ليبرالدموکراسي 2. مبانی آرمانگرايي قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران 3. درسنامه ولایت فقیه (ویژه دانشگاهیان) 4.فلسفه احکام 5. زمينه هاي قيام امام حسين عليه السلام 6. زيبايي های کربلا 7. عالم پس از مرگ از منظر قرآن و روایات 8. لطایفی از کتاب خدا. ب) مقاله:1. نظارت بر حکومت و سازکارهاي آن در اسلام؛ فصلنامه علمي ـ پژوهشي حکومت اسلامي شماره 52؛ 2. آسيب شناسي رفتار کارگزاران حکومتی در اسلام؛ فصلنامه علمي ـ پژوهشي حکومت اسلامي شماره 59؛ 3. نظام تشويق و تنبيه کارگزاران حکومتی در اسلام؛ فصلنامه علمي ـ پژوهشي حکومت اسلامي شماره 61؛ 4. حکمتهاي تفاوت قصاص زن و مرد در اسلام؛ ماهنامه علمي ـ ترويجي معرفت شماره 85؛ 5. سيماي کارگزاران دولت اسلامي از منظر امام عليعليهالسلام؛ ماهنامه علمي ـ ترويجي معرفت شماره 93؛ 6. تهاجم فرهنگی و راههای مبارزه با آن از منظر قرآن و نهجالبلاغه؛ هفته نامه پرتوسخن ( در شش شماره ـ ١٢۵به بعدـ). و ارزیابی بیش از 200 مقاله علمی ـ پژوهشی. ج) تدريس: 1. درآمدي بر نظام ارزشي و سياسي اسلام (طرح ولایت دانشجویی و دبیران تبريز، تهران، اصفهان و مشهد)، 2. درسنامه فلسفه حقوق طرح ولایت دانشجویی مشهد)، 3. اخلاق اسلامي، مرکز آموزش جهاد کشاورزي مازندران (ساری و بابلسر).
سفر هاي خارجي:1. لبنان، (به دعوت مسؤول فرهنگی حزب الله در جنوب لبنان 1389)؛ 2. سوریه، (1389)؛ 3. ارمنستان، (ماه مبارک رمضان1390)؛ 4. ارمنستان (دهه آخر صفر1390)؛ 5. ارمنستان، (1391)؛ 6. عراق، (اربعین 1393)؛ 7. تاجیکستان، (ماه مبارک رمضان1394)؛ 8. تاجیکستان، (ماه مبارک رمضان1396).